dissabte, 19 de setembre de 2020

Rec del SolàEl Rec del Solà és un camí que circula per la vessant solana d’Andorra la Vella, per aquells que ja estiguin cansats de gastar per la capital i vulguin passejar una estona per un camí planer i fàcil, molt a prop del nucli urbà i la zona comercial, però natural i agradable per oxigenar-se una mica entre tant consumisme. 

El camí és absolutament plà i de terra empedrat apte per a carretons.  Segueix el curs de l’aigua del rec, construït el 1893 i que encara conserva la seva funció de regar la gran quantitat d’horts que es troben al llarg del recorregut.  Per cert, uns horts molt bonics i cuidats.  Fan molt de goig.

La aproximació a l’inici del recorregut es fa en cotxe, a la plaça del poble d’Andorra la Vella, anant a buscar els carrers que pujen cap a la vessant solana, en direcció Escaldes.  O busquem al GPS el col·legi Sant Ermengol o el carrer de les Canals.  No tè pèrdua, al final del carrer, a ma esquerra, comença el camí del rec i només cal seguir la direcció de l’aigua.

Us deixo el track de Wikiloc, per si teniu problemes per trobar l’inici i perquè veieu que es tan plà com us he dit, que sembla mentida que a Andorra hi hagi un camí plà. ;). 
Wikiloc - Rec del Solà

Llargada:  6km (anar i tornar)
Desnivell: 6m (lo just perquè l’aigua vagi avall)
Temps:  1h, ho podem allargar a 1h 30min amb paradetes

Aprox al kilòmetre i mig hi trobem un berenador.  Al camí hi trobem gran quantitat de bancs, papereres, petits miradors i nombrosos accessos des dels carrers més baixos.  A la canalla els hi fa gràcia llençar al rec petites fulles i veure com corren pel rec.   
Tot i que transcorre per la solana, l’ombra d’alzines i roures es molt agradable.

Que ho gaudiu!


BerenadorCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada