dissabte, 5 de setembre de 2020

Camí del Bosc del Som

Aquesta és una petita ruta per tots aquells als que, la visita al Roc del Quer, se’ls quedi curta, vulguin passejar una estona més, fer un bany de bosc i gaudir amb unes vistes precioses a la vall.

La ruta la hem descobert aquest estiu 2020 ja que la iniciativa de Turisme d’Andorra hi ha col·locat el Tamarro que viu a la parròquia de Canillo.  Així doncs hem anat a buscar el Nilo, a la carretera de Montaup, uns 300-400m més enllà del Roc del Quer, en un revolt on hi ha un mirador, el Tamarro i des d’on comencen 4 excursions.  Una d’elles és la que avui us proposo:  El Bosc del SomLlargada: 3,5 km
Desnivell: 100m
Temps:  1h
Descripció Wikiloc: Bosc de Som

Deixem el cotxe a l’aparcament del mirador i baixem caminant per la dreta, on continua una pista.  Al cap d’uns 200m trobem el cartell que ens indica l’inici de la ruta, a la dreta.  Ens endinsem per un camí que va per dins el bosc, bonic, gens conegut i transitat, de fet no ens hem trobat a ningú en tot el camí.  Però perfectament senyalitzat i cuidat.Uns metres més enllà, trobem la intersecció on veiem que la ruta és circular.  Tal com indica el rètol, nosaltres hem triat de començar-la per baix.  Seguim caminant. El camí és estret però còmode.  A estones s’obre, deixant contemplar la vista sobre la vall, però majoritàriament transcorre per dins el bosc.  No apte per a carretons però si per nens petits de 3-4 anys.  El camí va de baixada fins que trobem una altra intersecció.  Hem de prendre el camí de la dreta en direcció al coll d’Ordino.  Passat aquest punt el camí s’obre per una esplanada molt bonica entre muntanyes, això si, plena de la perillosa i tan coneguda Tora Blava. La mirem sense tocar!Just després del Prat és quan comença la pujada del camí.  Pràcticament pujem els 100m de desnivell del camí en escassos 400m de distància.  Arribem a dalt esbufegant, ens recuperem en una ombreta i seguim el camí que torna a endinsar-se dins el bosc ara ja si, de tornada.Es un camí senzill,el podem classificar de passejada, però complementa perfectament la visita al Roc del Quer que tan d’èxit té i que, per mi, es queda curta.

No embrutem el bosc i recollim les deixalles.  Al punt de sortida hi trobem uns contenidors.  Que gaudiu el passeig!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada