diumenge, 7 d’octubre de 2018

Cim d'Àligues "vol lliure de rapinyaires"


Aquesta proposta la hem tret del popular Club Súper 3, que ens ha regalat les entrades dels dos petits.   El Cim d'Àligues és un centre dedicat a l'estudi, mostra, cria i vol d'aus rapinyaires.  Té com a finalitat la educació i sensibilització mediambiental. 

El Cim d'Àligues es troba dins el terme municipal de Sant Feliu de Codines, al Vallès Oriental.  Un cop passat Sant Feliu de Codines, seguim per la C-59 direcció Castellterç.  Aprox. a un kilòmetre trobem el cartell que ens indica la entrada del parc.  Trobem un ampli pàrquing a la entrada.

Les entrades no son precisament econòmiques, 12€ adults, 9€ nens de 3 a 15 anys, però ja us dic ara que val la pena.  El parc en si mateix no es gaire gran, la primera zona que trobem es l'àrea de pícnic, opció que recomanem especialment si fa bon dia.  Es un espai agradable, ampli, ben cuidat, amb ombra de pi negre i unes precioses vistes a la vall.  Hi ha una petita zona d'esbarjo infantil i un photocall per on no hem pogut evitar passar.Una mica mes enllà el restaurant, que és petit, així que recomanen reservar amb antelació.  Les taules del restaurant son interiors i en un dia com avui valia la pena dinar fora.  Nosaltres hem triat la opció pícnic complementat amb gelats i cafès del restaurant.  Com uns reis!

El següent que trobem ja és l'aviari, es a dir, les gàbies on hi ha les aus.  N'hi ha de totes les mides, n'hi ha que estan sols i ni ha que viuen en comunitat.  Davant de cada ocell hi ha un plafó amb informació. Dos cops al dia hi ha visita guiada i sessió de vol.  La sessió de vol és obligada, la visita guiada als aviaris molt recomanable.  Personalment, els animals a les gàbies em fan una mica de llàstima, tot i que reconec que molts han nascut en captivitat i que es una manera de recuperar especies. Per als nens es la manera de veure els animals molt de prop i amb tranquilitat.  Trobem rapinyaires diürnes, nocturnes i carronyes.  

Un cop feta la visita guiada, que dura mitja hora, ens dirigim a la grada de la sessió de vol.  En una paraula ESPECTACULAR.  El personal del parc es molt professional i fan una explicació molt amena de les diferents característiques de les aus rapinyaires.  Les nocturnes volen per sobre la grada gairebé tocant el públic amb les ales.  Les diürnes, molt més intrèpides, s'allunyen i apropen del Cim d'Àligues i en contemplem la majestuositat del vol.  El personal del parc acosta les aus a la primera filera de la grada de manera que es poden observar molt de prop.  Hem quedat bocabadats.  Una hora de sessió de vol es fa ben curta.De fet, nosaltres que hi hem anat a l'octubre, hem fet la visita guiada a les 12.30h, la sessió de vol a la 1h i com que ens ha agradat tant, després de dinar ens hem esperat a la següent sessió de vol a les 16h repassant les aus de l'aviari i jugant a la esplanada de gespa.  Ha valgut la pena la espera, l'espectacle es diferent, surten aus que no surten en la primera sessió i hem passat un dia fantàstic.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada