dimecres, 19 d’agost del 2020

Camí del Bosc del Campeà

Una de les nostres primeres incursions a la extensissima Vall del Madriu-Perafita-Claror, ha sigut el Camí del Bosc del Campeà, la ruta que avui us descric.   En general es una ruta senzilla, circular, de 4 kilòmetres de llarg i 260m de desnivell.  La recomano per nens a partir de 4 anys o en motxilla ja que la pujada i la baixada son pronunciades i pedregoses i cal una mica d’agilitat.  

Aquesta ruta té dos accessos principals, per una banda el Funicamp, que surt des de la rotonda d’Encamp.  Podem iniciar aquesta ruta des de la estació intermitja.  Per mi, no val la pena pagar el cost del Funicamp ni fer la cua per comprar-ne els tiquets, podent pujar-hi en cotxe, però això va a gustos.  Nosaltres hem pujat en cotxe per la carretera dels cortals.  Podeu pujar fins a la estació intermitja i començar la ruta al rocòdrom o be, estalviar el primer quilòmetre, com nosaltres, que hem iniciat la ruta al Berenador del Camí, on, aquest estiu Turisme d’Andorra hi ha col·locat un Tamarro i clar, era parada obligada.  El berenador està dividit en dues parts, una petita amb 4 taules i 2 barbacoes que és on hi ha el Tamarro i una altra, uns metres més enllà a vista de la carretera, molt mes gran amb més taules i barbacoes i fins i tot WC públic.  

La ruta en taronja és la que hem fet nosaltres amb origen i final al berenador.  En lila, us senyalo l’accés al camí des de la estació intermitja del Funicamp.  En aquest camí trobem un pont tibetà molt bonic, però fa un parell d’anys que està barrat el pas, així que s’ha de baixar pel pont de pedra, una mica més avall.




Comencem la ruta doncs, al berenador, seguint per la Pleta dels Orris els punts grocs que ens marquen tot el camí.  Es camina una pista forestal asfaltada, que puja lleugerament aprox. un quilòmetre fins que trobem el rètol de fusta que ens marca l’inici del Bosc del Campeà.  Val la pena no començar a pujar de seguida i gaudir d’unes vistes espectaculars dels cortals.  Continuem la ruta per un camí estret de muntanya, que puja puja puja i s’endinsa en un bosc tancat de pi negre.  Quan sortim del bosc, arribem a una esplanada on brolla la Font del Campeà i ara ja som en el punt més alt de la ruta.  Travessem el prat i trobem el rètol que indica el camí pla del Bosc del Campeà.  El camí és molt agradable, tranquil i plà per dins el bosc.  Al cap de poc, el camí comença a baixar, primer lleuger, després amb una pendent més pronunciada.  Cal anar amb compte perquè rellisca.  

Quan ja sortim del bosc i tornem a veure els cortals, deixem un camí que marxa cap a la esquerra i seguim cap a la dreta fins arribar al berenador.  Nosaltres, a ritme de nen de 4 anys, amb paradetes incloses hem fet la ruta en unes dues hores i poc, així que hem arribat al berenador a una hora ideal per estirar la manta de pícnic i treure el dinar.  Hi ha un contenidor de deixalles a la carretera.  Sobretot recolliu la vostra brossa i no embrutem el bosc.

Que la gaudiu!

Us deixo també el link de la ruta a Wikiloc 
Wikiloc - Camí del Bosc del Campeà












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada