dimecres, 1 d’agost del 2018

La Vall d’Incles, Andorra



He decidit que el primer post de "Sortir en familia" no podía ser un altre lloc que no fos la Vall d'Incles, a la Parròquia de Canillo, Andorra. 
És un dels nostres llocs preferits, a qualsevol època de l'any llueix preciosa. És accessible, versàtil i ofereix gran nombre de propostes.


ACCESSOS
Arribem a la vall per la carretera CG-2, passat Canillo, abans d'arribar a Soldeu trobem el trencall a ma esquerra.  Hi ha un petit aparcament, abans d'arribar a uns apartaments de fusta.  Si allà no hi ha lloc, uns metres mes enllà del trencall, hi ha un pàrquing mes gran, de terra, on, si no hi aneu molt tard sempre hi ha lloc. 


RUTES I SENDERS
La Vall ofereix un bon grapat de rutes i senders, per a tots els nivells:

- La carretera d'Incles.  

Està asfaltada en tot el seu trajecte i per tant, es pot fer perfectament amb carretó.  
De maig a setembre, l'accés a la vall està tancat al trànsit rodat.  Hi ha un trenet elèctric que fa els 2,5 km de la carretera per un preu raonable (3€ adults, 2€ nens menors 12 anys, gratuït fins als 5 anys), anada i tornada.  El nostre "gran" de 4 anys es capaç de fer anada i tornada caminant, amb alguna parada i amb avituallament a mig camí, clar. Però si alguna vegada estem massa cansats fem l'anada o la tornada amb el trenet, que també els hi agrada molt.

- El camí de l'Obac.  Fa el mateix camí que la carretera d'Incles, però per la banda Obaga de la vall. És camí de muntanya, per tant no es pot fer amb carretó, però si amb motxilla. És fàcil i planer. Molt agradable perquè va per enmig del bosc, seguint el curs del riu Incles. El camí surt de darrere d'uns apartaments de fusta, mirant la vall, a ma dreta.  Aquest camí son uns 3 km, amb un desnivell d’escassos 100m.

Al final de la carretera d'Incles i del camí Obac trobem un bar/restaurant, La Ovella Negra. No es econòmic, però te un rotllo chill-out molt xulo i per fer una parada a mig camí, fer un aperitiu a les gandules i que els nens juguin amb els tipis, està bé.  El paratge ofereix una vista preciosa.  També s'hi pot dinar, però aconsello reserva i, com he dit, no es econòmic.
Des d'aquí és d'on surten 3 rutes de dificultat mitja, que deixarem per quan els petits siguin mes grans:
- Llac i Refugi del Siscaró. 3,6 km, 1:45 hores, 500m desnivell
- Llac i Refugi de Juclar. 4,6 km, 2 hores, 465m desnivell
- Port d'Incles. 2,65 km, 1:45 hores, 419m desnivell

- Font del Travenc.  Aquest any (estiu 2020) hem ampliat lleugerament la ruta, fins a la Font del Travenc.  En total, anada per la Obaga i tornada per la carretera son uns 8km amb 200m de desnivell, apte per nens a partir de 4 anys.  Només s’ha de continuar la pista que passa per darrere el restaurant Ovella Negra.  Al cap d’uns metres trobem la intersecció cap a la Font del Travenc, que ens indica un itinerari pel mig del bosc.  Tot i que per la pista forestal arribarem al mateix lloc, recomano agafar el camí que indica el trencall, que està plè de ponts de fusta sobre el riu i fa la pujada molt mes entretinguda i divertida.  Al cap d’un kilòmetre arribem al berenador on hi ha la font i el pont del Travenc.  Si travessem el pont podem fer la baixada per la pista, que tot i ser mes avorrit és més fàcil si els petits ja van cansats.

Us deixo el link a la descripció de la ruta a Wikiloc: 
Wikiloc - Incles fins font del Travenc



BANY/RIU
A l'estiu sempre és agradable remullar els peus o fins i tot el cul en algún punt del camí.  Tant per la carretera d'Incles com pel camí de la Obaga trobem dos punts d'accés fácil al riu Incles on poder remullar-nos.  Els mes valents clar, perquè l'aigua de desgel està glaçada a plè agost!


A uns 7 minuts a peu per la carretera trobem el trencall cap a un pont de fusta, que es veu a baix a la dreta.  Davant i darrere el pont hi ha punts fàcils d'accés a l'aigua.








Una mica mes enllà, a uns 15 min a peu, trobem un pont de pedra, el Pont de la Bonavida, que també te un accés fàcil a l'aigua. 

SERVEIS
- A 15 metres de l'inici de la carretera d'Incles trobem una empresa de lloguer de bicicletes elèctriques, amb opció de carretó per portar els nens.
- Aprox a 1km hi ha un càmping, amb un petit bar on hi fan pizzes.
- Al final de la carretera, el Chill Out Ovella Negra, que ja he comentat abans i amb WC públic 
- Als apartaments Deu-Sol hi ha un bar-restaurant gestionat per una família de portuguesos, amb un menú de 14€, que està prou bé.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada