dimarts, 20 d’agost del 2019

Estany de les Abelletes

Localització: Parròquia d'Encamp, Andorra

La ruta que arriba a l’estany d’Abelletes és una ruta senzilla amb una pujada inicial exigent. Nomes son 810m de pujada, pero amb un desnivell de 120m.  El nostre petit de 3 anys ho ha fet amb alguna parada i sense queixar-se gaire, en poc mes de 35 minuts. Després de la pujada, la volta a l’Estany és un agradable passeig de 600m més. Des de la base de l’Estany trobem les indicacions per pujar al pic d’Abelletes i al pic d’Envalira, però això ho deixarem per mes endevant.

La ruta s’inicia al peu del telecadira del Coll dels Isards, a la pista d’esqui del Pas de la Casa. L’aparcament d’Abelletes es el mes pràctic, però és de pagament.  Comencem a pujar entre el telecadira i el jardí de neu, fins passar les dues cintes transportadores de les pistes, que ens queden a mà esquerra. Un cop passades, encarem la part mes feixuga de la pujada. Seguint les fites amb un punt grog arribem fins a un replà on hi ha una caseta potabilitzadora d’aigua.  Passat el dipòsit a mà esquerra segueix el camí de fites grogues. Seguim amunt fins que s’albira, als nostres peus, el fantàstic paratge que envolta l’Estany de les Abelletes.









Es pot fer la volta a l'estany, per un petit camí que el voreja.  Hi trobem dues discretes zones de taules i barbacoes per fer-hi pícnic. El marc que envolta l'estany és molt bonic i ens hi estem una bona estona contemplant-lo, llençant-hi pedretes i fins i tot remullant els peus.  La baixada es fa pel mateix recorregut pel que hem pujat.  En uns 25 minuts som a baix amb una nova i bonica ruta descoberta i completada amb èxit.








Això si, d'Abelletes, no n'hem vist ni una!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada