dijous, 9 d’agost del 2018

Circuit de les Fonts

Aquest matí havíem pensat de pujar a Engolasters, la zona natural més propera a Escaldes i un dels llocs més familiars d'Andorra, però també amb més afluència.  En agafar el darrer revolt de la carretera, en el que pràcticament els cotxes mal aparcats a la vorera arriben fins al pàrquing de baix, ens ho repensem i decidim agafar el circuit que surt des d'aquí mateix.

El circuit de les fonts és el primer circuit d'Andorra adaptat per a invidents.  Es totalment plà i es pot fer amb carretó sense problema.  L'accés al circuit es fa per la carretera CS-200 des d'Escaldes-Engordany en direcció al Llac d'Engolasters, que está àmpliament senyalitzat.  A uns 500 m abans d'arribar al llac, trobem el pàrquing del circuit de les fonts.



Distància: 1,2 km (anada)
Temps: 35 min (anada)
Desnivell: 0m



El recorregut transcorre per un camí ample, plà, tranquil i molt bonic, entre un bosc tancat de pi roig.  Al llarg del camí trobem, tres fonts (que per això s'en diu el circuit de les fonts), un túnel i un mirador amb unes vistes espectaculars sobre la vall.  Es un camí perfectament cuidat, amb papereres tancades, bancs i la barana i la vorera per a invidents perfectament adeqüades. Els rètols que trobem al llarg del camí ens expliquen varis aspectes molt interessants de la repoblació del bosc i les tècniques utilitzades.  Paralel·lament al camí, hi ha un circuit esportiu, amb mes baixades i pujades i algún element gimnàstic.



Al final del recorregut, que forma part d'un recorregut mes llarg del GR11, trobem la tercera font i un berenador amb dues taules de fusta, una de pedra i una caseta en la que hi ha unes graelles per fer barbacoa.  Un lloc ideal per treure el tupper i dinar.  Ja de tornada hem pujat l'últim revolt fins al pàrquing del llac on hi ha un restaurant/hotel, amb una terrassa ideal per fer uns cafès i un gelat.

És un circuit pero fer un matí tranquil en el que volguem sortir a pasejar, estirar les cames, i passar una bona estona de natura. A la tarda podeu acostar-vos al llac o atacar-lo pel camí de les Pardines o baixar fins la església de Sant Miquel d'Engolasters.  Però això ja son figues d'un altre post ;)






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada