diumenge, 11 d’agost del 2019

L'Estany d'Engolasters


LEstany dEngolasters es una de les rutes fàcils i escapades bàsiques per aquells que volen desconnectar de la gran ciutat, donar-se un bany de bosc i passejar una estona per un lloc bonic però sense allunyar-se massa de les zones comercials. 

A Engolasters shi pot arribar per tres vies principals:

  1. Des dEncamp.  Es una ruta fàcil, de aprox 1h 15min danada i 45min de tornada, uns 2km, amb 400m de desnivell.  La sortida de la ruta es troba davant del Museu de lAutomòbil.  Allà shi troba la senyalització del recorregut cap a Engolasters i cap al Riu Blanc.
  2. El camí de les Pardines.  (Hi teniu un post al blog dedicat a aquesta ruta)
  3. En cotxe des dEscaldes-Engordany son 10 minuts.  Per a aquells que no es vulguin complicar o que vulguin fer un petit passeig vorejant lestany.  La carretera CS200 arriba directament a la part Sud de lEstany.  Hi ha un pàrquing de pagament, un restaurant i un punt dinformació amb gent molt maca.  Caminant escassos 200m des del pàrquing accedim a la presa dEngolasters.  En aquesta banda també hi ha un parc acrobàtic, Bosc Aventura, amb ponts penjants i estructures per anar enfilat entre els arbres, amb tres circuits de diferent dificultat, a partir de 5 anys.

Tant és des don arribeu a lestany.  Un cop allà us podreu apropar a la riba del llac, passejar, descansar en una zona verda o fer pícnic a les arees dessignades.   A la vessant Nord hi ha una sèrie de jocs de circuits daigua per la canalla, que es diverteixen jugant amb els mecanismes que saccionen amb una bomba daigua manual. 









Hi ha diversos itineraris per rodejar lestany.  La pista asfaltada es apta per carretons.  Els camins del bosc no, cap dells, però son molt més divertits!  Teniu el camí inundable que, com el seu nom indica, no sempre és accessible.   Però és el que va tocant lestany, perfecte per jugar a tirar pedres, mirar els pescadors que hi van a pescar truites i per endinsar-se dins les arrels vistes de dos arbres que creixen un nivell per sobre del camí.  Als petits els hi encanta enfilar-shi!.  Una mica mes amunt del camí inundable trobareu el Circuit del Mig, indicat per practicar-hi BTT.  I més endins, el Circuit del Bosc, ideal per fer una passejada destiu entre les ombres del bosc.







A la vessant Nord de lestany (on no hi ha la presa) hi ha un WC públic, un restaurant, la Dama del Llac i un cafè, Llac i Cel.  No maten cap dels dos, però per fer un àpat senzill o un berenar nhi ha prou.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada