dimecres, 28 d’agost del 2019

Camí del Gall

Localització: Parròquia  de Canillo, Andorra

El Camí del Gall és una ruta fàcil, senzilla i molt familiar que va de Soldeu a Canillo, per un camí de bosc que va paral.lel a la carretera GC-2.  Fa uns 6 kilòmetres de llarg amb un desnivell de 240 m, així que, per fer de baixada, de Soldeu a Canillo,  és una passejada molt agradable i els nens l'han fet bé.  El petit al final del camí ja estava cansat, però l'ha fet tot a peu.  Segons la guia de camins es fa en 2hores i 20minuts.  Nosaltres ho hem fet en poc mes de 4 hores, a ritme de nen de 3 anys i amb parada per dinar.  La ruta es pot fer també en el sentit invers, de Canillo a Soldeu, però la gent que hem trobat pujava esbufegant.





La ruta desde Soldeu comença just al costat del cartell del Sports Hotels Resorts & Spa, on hi trobem el rètol de fusta amb tota la informació del camí, que està senyalitzat amb un símbol vermell del gall de bosc.  El recorregut compta amb nombrosos cartells informatius que t'ajuden a interpretar la natura i les vistes.





Al llarg dels 6 kilòmetres de ruta hi trobem de tot, és molt entretingut.  Camí ample i assolellat, camí de bosc estret, camí de tartera, un pont tibetà, dos ponts per creuar rierols, una balma d'aixopluc, una cova i fantàstiques vistes al llarg de tot el recorregut.  També te varis punts d'aturada, amb bancs o zones amples per instal.lar-se a dinar, com hem fet nosaltres.  Cap font ni taules de pícnic, no les busqueu.  

Tot i que als rètols de fusta sembla que hi ha varies connexions amb la carretera general, la única connexió factible es la de la rotonda de l'Aldosa.  A les altres, la pendent es molt molt pronunciada.  Tot i que, si és necessari escurçar el camí, els altres punts estan perfectament senyalitzats.








L'últim tram del camí és on es poden veure les millors vistes de Canillo, però compte amb la canalla, cal parar atenció perquè el camí és estret.  A estones hi ha cadena per agafar-se ja que a la dreta hi tenim un precipici important.

El camí acaba just darrere del telecabina de Canillo on, després de fer un gelat i jugar una estona al parc, anem direcció al Palau de Gel on agafarem l'autobús de linea, de tornada cap a Soldeu (1'85€ per adult).  Els horaris els trobareu a qualsevol de les marquesines que hi ha a la carretera, però els horaris dels bus de muntanya son relatius.  Keep calm, acaba arribant.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada