divendres, 10 d’agost del 2018

Camí de les Pardines

El Camí de les Pardines és un altre dels camins clàssics d'Andorra. És ideal per fer una tarda d'estiu o per anar a fer l'aperitiu al llac. És molt popular, totalment plana, hi ha molt runner i moltes famílies.  Es pot fer amb cotxet tranquil·lament.  Son una mica més de 3km de camí i acaben a la cara nord del llac d'Engolasters.  
L'accés es fa per Encamp, a la rotonda del Funicamp, a la carretera general, s'ha d'agafar direcció Els Cortals d'Encamp i seguir aquesta carretera fins al desviament de la borda de les Pardines.  Hi ha una amplia zona d'aparcament i una caseta d'informació.




Distància: 3km i 460m (anada)
Temps: 45 minuts.  A ritme nen de 4 anys (jugant amb les pinyes, mirant els jardins botànics, llençant pedretes a les cascades...) 1 hora (anada)
Desnivell: 30m (gairebé inapreciables)

La ruta és lineal, fins al llac d'Engolasters.

El recorregut passa per una zona d'ombra, amb constants vistes panoràmiques sobre la parròquia d'Encamp.  Al cap de poc de començar a caminar, travessem un túnel i un pont sobre riu del Montuell.  Una mica més enllà trobem el pont sobre el riu de la Molina, on podem veure dos petits salts d'aigua.  Al llarg de tot el camí trobem taules i bancs per fer una parada, un parell de fonts i constants papereres.  


Una altra de les atraccions d'aquest camí és el jardí botànic que acompanya tot el recorregut.  Si sou amants de la flora pirenaica, us encantarà.  Tal com s'indica a la primera imatge, hi ha 14 punts, amb petits jardins on es representa la flora de diferents hàbitats.  Cada zona està senyalitzada amb el nom de l'hàbitat que representa i s'hi han plantat algunes de les plantes més representatives de cada hàbitat. 
Als 2km del camí, pujant unes escales que s'endinsen dins el bosc, es pot visitar una antiga carbonera.
A l'inici i al final del camí trobem uns urinaris públics.
Al final del recorregut arribem al Llac d'Engolasters, que ofereix múltiples activitats, que ja explicarem en un altre post.  Al punt on arribem trobem dos restaurants.  Bé, La dama del llac és un bar, hi fan entrepans i hi fem un aperitiu a la terrassa abans de tornar.  L'altre, el Llac i Cel, sí és un restaurant, amb un menú de 17€ per si preferim entaular-nos a dinar.  En aquest punt de llac, hi ha una sèrie de jocs d'aigua que fan les delícies dels mes petits.
La tornada es fa pel mateix camí.  Es un camí molt agradable de fer amb la família, dels que ens agraden! :)




 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada